2011.07.22.
09:35

Írta: reklámszlogen

Állati garancia II.

 Úgy látom, hogy ezen hirdető marketingkommunikációs aktivitása fókuszál az alapvető képi elemek megjelenítésére. Most már csak a gyermek, és félig meztelen nő hiányzik...

Szlogen:

Kutya jó ajánlat!

A laptop minőségét hivatott alátámasztani a kutya jó- megszólítás, de itt megint háttérbe kerül a LENOVO márkaértéke. Még a kutya szerepeltetése is jobb, mint maga a márkanév kommunikációja:)! A kutya tappancsa (ami külön is megjelenik -wow- a plakáton) elősegíti mint egy pecsét azt a tudatot a fogyasztóban, hogy ez egy minőségi termék (nekem egyébként  Emil és a detektívek jutott elsőre az eszembe). Ha megnézzük a képet tüzetesen, akkor pedig láthatjuk, ahogy a kutya csendesen ráborul a monitorra, amely lássuk be nem igazán termékbiztos megoldás. 

Értékelés:

1. szlogen konzisztencia: 3 -"Kutya jó" talán megfeleltethető egy valamiféleképpen a célcsoport szuperlativus kifejezésének.

2.termék/szlogen konzisztencia: 2

3. csomagolás konzisztencia: 1 -egyáltalán nem jelenik meg a kutya a márka csomagolásán (talán nem is értelmezhető szempont)

4. reklámeszköz onzisztencia: 3 -OOH eszközök közül a köralakú köztéri (Andrássy úti) reklámeszköz értelmezése megkérdőjelezhető, hiszen a célcsoport nagy eséllyel nem a belváros boulevardján halad keresztül, annak az esélye pedig,hogy az autóból észrevegyék határt szab a hirdetés nagysága és köralakja

5. Pozicionálás: 2 -összességében alacsonyabb árfekvésű laptopot hirdetnek, állatos figurák támogatásával, többféle szlogen alkalmazásával, amelynek nincs EGY közös koncepciója (előző Nem zsákbamacska! volt), mindezt az Andrássy úton. Közben meg a termék tulajdonságai eladnák önmagukat. Talán maga a meghökkenés, amit a reklám kínál lehet egy figyelemfelkeltő első lépés!

1 komment

Címkék: laptop állatok

A bejegyzés trackback címe:

https://szlogen.blog.hu/api/trackback/id/tr803088386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oszkárság · http://oszkarsag.blog.hu 2011.07.25. 10:57:10

Talán akinek se kutyája se macskája, az most vesz egyet! Nem laptopot, hanem háziállatot. Kicsit drága 99-ért, de hűséges és van benne szagfelismerő.

Az alacsony árfekvés amúgy lehet h menne állatokkal (ha ppt továbbküldő anyukáknak szól), de a mérsékelten zseni embernek egy laptop high involvement, fontosak a részletek. tuti felhívja unokaöcsit, hogy ez a blue wifi tooth ez kell-e neki, és hogy mindegy-e h veszteles vagy nokiás. Ezért kicsit unokaöcsit is meg kell győzni. Ez elég apróbetűvel HA a hirdetés kéznél van, amikor anyuka felhívja. Bulvármagazinba vele!
süti beállítások módosítása